To elever si historie frå utplassering

Bildet viser en svart og hvit hund

Elevane på vg2 hest, hund, friluftsliv og dyrehelse er kvart år ute i ein utplasseringsperiode på tre veker. Denne veka er den siste av desse tre, før elevane tar ein velfortent vinterferie. Vi har fått helsingar frå nokre av dei som er ute.

Anna og Elina frå vg 2 landbruk og gartneri, hundelinja, er på utplassering på omplasseringssenteret Raystede, som ligg i East Sussex i England. Raystede har mange forskjellige dyr, men Elina og Anna fokuserer mest på hundar under praksisvekene sine. Raystede er ein populær stad for familiar å besøke, og det er både ein fin kafé og charitybutikk der. Dagane våre går ut på å gjere reint bura, lufte, trene og mate hundane. Vi har òg ansvar for å aktivisere hundane og jobbe med sosialisering, veterinærbesøk og mykje mer gøy. Anna og Elina stortrivast og trur utplasseringa blir ein god erfaring å ha med seg vidare. Vi ønskjer dei lukke til resten av veka, og velkommen heim att!

Under er det bilde av andedammen der dei går tur med hundane.

Bildet viser en andedam , en gangsti og et tre.


Iselin Mørk (2NALGAa) har òg sendt ei skildring av sin arbeidsplass, og kva ho gjer på:

"På VG2 dyrehelse er man utplassert på dyreklinikk, i dyrebutikk, dyrepark eller lignende i tre veker, og jeg er utplassert på AniCura Dyresykehuset Bergen Nord, som er en dyreklinikk i Åsane. I løpet av disse tre ukene har jeg gjort en del småting som å fylle på utstyr, "kontorarbeid", samt rydding og vasking rundt omkring. I tillegg har jeg fått være med på større og mer spennende ting som tannrens på både hund og katt, sterilisering/kastrering av katt, bandasjeskift på hund og katt, ultralyd og røntgen. Jeg har også observert dyr ved oppvåkning, analysert blodprøver, sett på operasjoner og masse annet spennende. Personlig har jeg lært mye i denne perioden, og det har definitivt hjulpet meg på å bestemme hvordan veien videre etter videregående skal bli!